top of page

Lopend vuur
Home For All in actie! 

Lopend vuur

 

In aanloop naar de verkiezingen ging er in Maart 2020 een lopend vuur door Nederland, om te pleiten voor een humaan immigratiebeleid. 

Naast dat er op meerdere plekken de posters met getekende huisjes uitgedeeld werden, werd de serie van 15 tekeningen via 4 routes door Nederland zichtbaar op grote zeilen. In samenwerking met Borderline Offensive en stichting Changing Stories een ritueel ontwikkeld die op verschillende plekken in Nederland werd uitgevoerd! 


Voor meer info & https://migreat.org/lopendvuur

Het ritueel


1. Bezoekers en voorbijgangers worden uitgenodigd om een poppetje uit te knippen uit een afbeelding van een vluchtelingenkamp

2. Gebruik het sjabloon van het poppetje vervolgens om bij de verzameling van huizen te tekenen op een groot zijl van 4x4 meter. De uitnodiging daarbij om een wens of boodschap toe te voegen. 

3. Het poppetje neem je als herinnering mee naar huis

Je haalt daarmee symbolisch de kinderen uit de context van het vluchtelingen kamp en plaatst deze in een humane omgeving die door de kinderen en het publiek zelf is verbeeld. De zijlen gingen mee op de estafette, werden steeds verder gevuld en zijn uiteindelijk 16 en 17 maart in Den Haag ook onderdeel geweest van de eindmanifestatie!

bottom of page